Even voorstellen, Marc Backus

Waarom zou je zaken met mij doen? Een vraag die je het beste kan beantwoorden na een kennismaking met mij. Ik wil wel graag alvast wat achtergrondinformatie geven. Dat vind je op deze pagina.

Persoon

Ik ben ruim 50 jaar oud, ik ben getrouwd met Sylvia en we hebben 2 schatten van dochters. We hebben een hond en een kat en we wonen in het mooie Maaskantje (bij Den Dungen) waar we kunnen genieten van de rust in een dorp maar waar we ook zo in de drukte van een stad kunnen staan. In mijn vrije tijd houd ik enorm van vakanties in Oostenrijk om daar te wandelen of te skiën. In Nederland ben ik vaste vlagger bij mijn voetbalteam Den Dungen 7, tennis ik actief bij de Gemondse Tennisvereniging, sport ik bij Guus! In Sint-Oedenrode en houd ik van fotograferen, muziek luisteren, films kijken, lezen en mijn eigen homevideo’s monteren.

Ik vind het ook belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, daarom ben ik al ruim 9 jaar penningmeester bij de tennisvereniging en bestuurslid bij de Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel.

Opleiding en ervaring

Na een mislukte poging de HAVO te halen, heb ik daarna succesvol de MAVO, de MDS en de HEAO (CE) afgerond. Ik ben begonnen te werken bij het woonwarenhuis Leenbakker, waar ik me heb opgewerkt van vakantiehulp tot uiteindelijk filiaalmanager. Ik heb toen besloten om een drastische switch te maken en ben toen begonnen als trainee bij de Rabobank. Hier ben ik bedrijvenadviseur, intern accountmanager, verkoop & serviceadviseur en uiteindelijk accountmanager MKB geweest. Het mooiste in deze baan vond ik het samen optrekken met ondernemers en ervoor te zorgen dat zij hun doelen en dromen konden realiseren. Dit kon zijn door puur een sparringpartner te zijn, of door advies te geven over betalingsverkeer, risico’s en financieringen. Doordat ik die rol steeds minder kon vervullen binnen de veranderende bank, heb ik eind 2017 besloten om dit als zelfstandig ondernemer te gaan doen. Ik heb dus uitgebreide ervaring op het gebied van financieren, het inschatten van de haalbaarheid ervan en in het opstellen en beoordelen van plannen. Ik spreek als het ware de taal van de bank én die van de ondernemer. Als ondernemer heb ik me nog gespecialiseerd in het waarderen van ondernemingen en het begeleiden van de aan- of verkoop of de overdracht ervan.

Sinds kort geef ik ook les aan Notenboom Business School te Eindhoven aan HBO studenten